گزارش یک پرونده -2
سلسله گزارشات دفتر حقوقی دانشگاه
انور- ع کارگری که هم در آتش سوخت و هم زندانی شد. حدود یکسال پیش گزارشی از بیمارستان نکوئی به دفتر امور حقوقی ارسال شد که طی آن کارگری بمدت 19 روز در بخش سوختگی آن بیمارستان بستری شده و بعد از درمان با ترفند ...
انور- ع کارگری که هم در آتش سوخت و هم زندانی شد.
حدود یکسال پیش گزارشی از بیمارستان نکوئی به دفتر امور حقوقی ارسال شد که طی آن کارگری بمدت 19 روز در بخش سوختگی آن بیمارستان بستری شده و بعد از درمان با ترفند خاص آشنایان خود که در ذیل اشاره خواهد شد از ببیمارستان مرخص و نسبت به پرداخت هزینه درمان اقدام نمی کند.
شروع ماجرا:
دوم شهریور سال 87 آتش به جان کارخانه ای می افتد که تولید اصلی آن کلاه ایمنی است. کارگری به نام انور ع از مهاجرین افغان گرفتار این آتش سوزی می شود 60% سوختگی او را روانه بیمارستان نکوئی نموده و در بخش سوختگی بستری می شود دوره درمان ایشان 19 روز طول می کشد، مبلغ 121407776ریال هزینه درمان به بیمارستان تحمیل و در نهایت در تاریخ 18/6/87 دستور ترخیص صادر و 2 روز بعد از بیمارستان خارج می شود. در طول درمان نه از آشنائی خبری می شود و نه از صاحبان کارخانه که می بایست خسارت کارگر را جبران نمایند مضافاً اینکه خودش نیز توانایی مالی پرداخت هزینه درمان را ندارد.
نماینده سفارت افغانستان وارد داستان می شود:
در تاریخ 19/6/87 فردی بنام الف م با ورود به بیمارستان و اعلام اینکه از سفارت افغانستان نمایندگی دارد تا موضوع را پیگیری کند، با بیان مشکلات مالی و زندگی بیمار درخواست ترخیص بیمار را می کند و اعلام می کند که از طرف سفارت برای کمک و رفع مشکلات بیمار اعزام شده است. مسئولین بیمارستان با مشاهده گواهی سفارت بنا را بر همکاری گذاشته و روز بعد بیمار تحویل ایشان می شود. بعد از ترخیص نه خبری از بیمار می شود و نه از نماینده سفارت، در حالی که هنوز ریالی از هزینه درمان نیز پرداخت نشده است. صاحبان کارخانه هم که از اول غائب ماجرا هستند. با گذشت چند ماه از ترخیص بیمار دست بیمارستان خالی است و دیگر امیدی به مراجعه بیمار یا نماینده سفارت جهت تسویه حساب نیست لذا چاره ای جز ارائه گزارش به دانشگاه و درخواست شکایت بر علیه نامبردگان ندارد.
پرونده به دادسرا می رود:
با گزارش بیمارستان و دستور ریاست محترم دانشگاه روند قضائی شدن پرونده شروع و دفتر امور حقوقی مأمور به پیگیری موضوع از طریق مراجع قضائی میگردد. مشکل جدید دیگری در مقابل پیگیری امر وجود دارد و آن نبود آدرس یا نشانی از بیمار است که حال با توجه به عدم واریز هزینه درمان متهم پرونده نیز محسوب می شود. شماره تلفنی از صاحبان کارخانه پیدا و از طریق آنان معلوم می شود که کارگر بخت بر گشته خانه ای هم از خود ندارد بلکه بیشتر در منزل پسر عمه اش سکونت دارد. موضوع به ایشان اعلام و خواسته می شود که در اسرع وقت نسبت به پرداخت هزینه درمان خود اقدام نماید. انور (کارگر) با حضور در دفتر امور حقوقی بیان می کند که امکان پرداخت طلب بیمارستان را ندارد. کارشناسان دفتر حقوقی بالاجبار فرآیند دادرسی را پیگیری و راه قانونی را دنبال می کنند در نتیجه بعد از جلسات متعدد دادگاه و اقدامات معطوف به آن، دادگاه رأی به محکومیت متهم صادر و ایشان محکوم به پرداخت مطالبه دانشگاه می شود.
زندانی شدن انور:
دفتر امور حقوقی از طریق دایرة اجرای احکام دادگستری به دنبال اجرای حکم می رود متهم احضار و خواسته می شود که مطالبه دانشگاه را بپردازد اما جواب همان است که قبلاً گفته بود؛ ندارم. در این مرحله هم کسی به کمک او نمی شتابد نه آن نماینده سفارت افغانستان و نه صاحبان کارخانه و نه فامیلی، آشنائی و... دادگستری حکم به جلب ایشان صادر و انور راهی زندان می شود. انور کارگر که از سواد کافی نیز برخوردار نیست در زندان اعلام می کند که از صاحبان کارخانه تعهد نامه دارد که هزینه بیمارستان با ایشان است کارشناسان دفتر امور حقوقی دست بکار شده و به سرعت بر علیه صاحبان کارخانه که دو نفر می باشند طرح دعوی نموده و دادگاه آنها تشکیل می شود هر دو نفر محکوم به پرداخت هزینه بیمارستان می شوند انور آزاد می شود اما بعد از 5 ماه زندانی شدن. 5 ماه زندان انور حاصل بی انصافی شرکاء صاحبان کارخانه است البته خود انور نیز مقصر است او می توانست زودتر از اینها موضوع را اعلام و یا از کارفرمای خود شکایت کند. محکومیت صاحبان کارخانه هم به این سادگی نبود یکی از 2 شریک کارخانه متواری شده و در جلسات دادگاه حاضر نشده است لذا رأی صادره بر علیه ایشان غیابی بوده و اجرای حکم بسیار سخت خواهد بود.
آخر ماجرا:
با آزادی انور و محکومیت کارفرمای ایشان به پرداخت هزینه بیمارستان، پیگیریها از طریق اجرای احکام انجام و اجرای حکم با جدیت و قاطعیت توسط کارشناسان دفتر حقوقی دنبال می شود در نتیجه پیگیریها یکی از محکومین( شریک کارفرما) پس از جلب و روانه بازداشتگاه شدن مجبور می شود نسبت به پرداخت سهم خود که نصف هزینه بیمارستان به مبلغ 315/893/61 است اقدام کند بدین ترتیب مبلغ فوق به بیت المال بازگشته و در صندوق دادگستری نگهداری می شود که پس از درخواست به حساب دانشگاه واریز خواهد شد و برابر همین مبلغ نیز محکوم دیگر می بایست پرداخت نماید که با فرار خود از دادن آن خودداری می کند. اقدمات لازم جهت اخذ مابقی طلب دانشگاه در حال انجام است که نتیجه آن انشاء الله در آینده، اعلام خواهد شد.